SEO

Căutări Populare Pe Google

Din poziția sa de monopol pe domeniul căutărilor online, unde are o cotă de piață de aproape 88% (octombrie 2019), Google este o zeitate modernă – omniscientă, ascunsă, puternică, și nu întotdeauna binevoitoare.

Putem spune că Google știe totul despre noi, peste celelalte zeități care domnesc peste datele noastre, precum Facebook ori Apple – companii pe care Scott Galloway le numește „cei patru călăreți” (incluzând și Amazon). Cu puterea sa de a ne oferi răspunsuri în 0,0000005 secunde, Google ne-a câștigat încrederea mai mult decât orice preot, doctor, profesor ori orice alt om din jurul nostru, de la familie la prieteni.

Din 2006, când a lansat serviciul public Google Trends, Google ne lasă să aruncăm o (foarte mică) privire în dosarul uriaș de date (5,6 miliarde de căutări pe Google pe zi, pe glob) pe care le adună despre noi, arătându-ne cât de des a fost căutat un termen într-o anumită țară sau într-o anumită limbă.

Iar la final de an, în această perioadă plină de topuri și liste, Google Trends ne oferă o privire de ansamblu asupra ultimelor luni, publicând cele mai populare căutări pe Google pe care le-au făcut românii în 2019.

1. Emag Black Friday a fost numarul unu in căutarea pe Google . Subiectul a fost atât de popular încât, în doar 6 zile, în perioada 10-16 noiembrie, a reușit să se propulseze pe locul 1 pe întreg anul. Cele mai multe căutări au fost făcute din Olt și Caraș Severin.

2. Răzvan Ciobanu – Aceasta căutare pe Google s-a popularizat în perioada accidentului în care designerul vestimentar a murit. Termenul a fost cel mai căutat în perioada 28 aprilie-4 mai. Cei mai interesați de moartea designerului au fost cei din Vaslui și Giurgiu.

3. About You – About You este un site de fashion. Conform Google Trends, s-a popularizat în octombrie și este un termen foarte căutat și azi. Cei din Constanța au fost cei mai interesați de site-ul de articole vestimentare.

4. Rezultate alegeri europarlamentare – În mod evident, aceasta căutare pe Google a fost efectuată cel mai des după în perioada 26 mai-1 iunie. Totuși, surprinzător, românii au căutat de două ori mai des rezultatele alegerilor europarlamentare decât rezultatele alegerilor prezidențiale. Cei mai interesați de politica și de Parlamentul European au fost românii din Timiș, Sibiu și Cluj.

5. Cameron Boyce – Cameron Boyce a fost un tânăr actor de televiziune, cunoscut pentru rolurile sale din Descendenții și din serialul pentru copii Jessie. El a murit în 6 iulie, la vârsta de doar 20 de ani, din cauza epilepsiei.

Alte căutări pe Google populare

Smartphone-uri

Smartphone-urile au fost și ele des in clasamentul de cautari pe Google de români. Lupta pentru cel mai popular model de smartphone căutat de români s-a dus între cei trei mari producători de pe piață: iPhone, Samsung și Huawei.

Filme

Cinefilii s-au concentrat pe căutare pe Google a filmelor noi care au fost lansate în 2019. Cele mai populare căutări pe Google au fost următoarele:

1. Aquaman

2. Avengers Endgame

3. Oh, Ramona

Premiul pentru cea mai amuzantă căutare pe Google de versuri se duce cu lejeritate către o piesă… neașteptată, deși foarte cântată. În perioada Paștelui, cei mai mulți români din Suceava, Botoșani și Vâlcea au propulsat Prohodul pe primul loc în top-ul căutărilor de pe Google în privința versurilor.

 

S-ar putea să-ți placă și...