SEO

Ce Este Baidu?

Baidu este o companie imensă de tehnologie chineză specializată în servicii de internet și AI (inteligență artificială). Este cea mai mare companie de internet din China și una dintre cele mai mari din lume. Deoarece motorul de cautare Google este interzis în China continentală, majoritatea chinezilor folosesc Baidu ca motor de căutare principal .

Deși Baidu va crește la înălțimi uimitoare, creatorul său a început de fapt mic. Născut ca singurul fiu al celor doi muncitori ai fabricii din Yang Quan, Robin Li nu avea capitalul pentru a începe o afacere imensă. În schimb, a studiat informatica la Universitatea din Beijing. După închiderea campusului din cauza protestelor pro-democrație, Li s-a mutat la Buffalo și și-a luat masteratul la Universitatea de Stat din New York. După studii, Li și-a obținut primul loc de muncă la o companie numită IDD (o filială a Dow Jones). În acest timp, Li a creat RankDex, un algoritm de notare a site-ului. În 1999, Li a fost invitat înapoi în China pentru a sărbători a 50-a aniversare a regimului comunist. Atunci l-a întâlnit pe prietenul său biochimist Eric Wu. Împreună, au decis să valorifice industria în creștere a internetului din China, începând cu Baidu.

Când Baidu a prins viață în 2000, a atras atenția marilor firme de capital de risc. Cu o finanțare de 1,2 milioane dolari de la Integrity Partners și Peninsula Capital, Li și Wu s-au întors la Beijing pentru a-și lansa proiectul. Nu a durat mult până când alte firme de capital de risc le-au observat. Câteva luni mai târziu, Draper Fisher Jurvetson și IDG Technology Venture au investit 10 milioane de dolari în Baidu. La fel ca Google , Baidu avea o pagină de pornire simplă. Cu toate acestea, a existat o diferență. Spre deosebire de prima pagina Google, Baidu a permis companiilor să liciteze pentru spațiu pentru reclame. Până în 2004, Li și Wu au început să obțină profit. Baidu nu se referă doar la a oferi utilizatorilor de internet cel mai bun mod de a găsi ceea ce caută. De fapt, compania este îngrijorată și de sănătatea și bunăstarea generală a poporului chinez. În 2018, Baidu a dezvăluit camere de înaltă tehnologie, alimentate cu AI, care au făcut munca oftalmologilor în identificarea afecțiunilor oculare care duc la orbire. Acestea includ glaucom, degenerescență maculară și retinopatie diabetică. În 2019, spitalele au început să folosească camerele Baidu pentru a efectua screening-uri oculare asupra pacienților.

Baidu este un jucător imens pe piața sănătății din China. De fapt, cu doi ani înainte de lansarea camerelor AI pentru depistarea fundului ocular, a introdus Melody în spitale.

Principalele surse de optimizare cuvinte cheie ale lui Baidu reflectă interesele poporului chinez. Începând din decembrie 2018, cele mai populare cuvinte cheie au fost: „Cupa Mondială”, „războiul comercial” și „Palatul Yanxi”.

Baidu este uriaș și este hotărât să crească și mai mult. În calitate de agent de marketing digital , acest lucru vă poate afecta obiectivele generale.


 

S-ar putea să-ți placă și...