Uncategorized

tratamente-lemn.ro – Solutii Ignifugare Lemn

Solutii de ignifugare lemn

Lemnul este cel mai vechi material de constructii.
Lemnul este un material de constructie care desi are nenumarate avantaje (ieftin, bun izolator termic, usor de prelucrat, biodegradabil), are urmatoarele mari dezavantaje: este combustibil si foarte sensibil la atacul mucegaiurilor, cariilor si insectelor.
Principalele caracteristici ale solutiei de ignifugare a lemnului sunt: proprietati ignifuge (aprinderea materialulului lemnos fiind foarte dificila), proprietati hidrofuge (impiedica absortia apei), rezistenta sporita in timp la intemperii si factori externi ce pot ataca masa lemnoasa (carii, ciuperci sau microorganisme).
Solutia ignifuga a lemnului este in general pe baza de silicati.
Aspect: lichid opalescent cu aspect uleios.
SE AMESTECA FOARTE BINE INAINTE DE FOLOSIRE!

Mod de utilizare solutie ignifugare a lemnului:
Materialul lemnos se trateaza dupa cum urmeaza:
– Se aplica solutia pentru ignifugare pe materialul lemnos, sub forma unei pelicule subtiri, prin pensulare sau pulverizare;
– La interval de 24 ore de la prima tratare se repeta operatiunea de ignifugare a lemnului in conditii similare;
– Nu se recomanda folosirea solutiei ignifuge pentru suprafete expuse direct precipitatiilor sau care trebuie spalate periodic.

Mod de actiune solutie ignifugare:
– Blocarea partiala, pe cale chimica, a grupelor de –OH celulozice de la suprafata lemnului si din porii acestuia pana la o adancime de cca 0.5 mm, fenomen care retardeaza deshidratarea lemnului si aprinderea ulterioara a acestuia.
– Protejarea lemnului impotriva cariilor, mucegaiului, microorganismelor, etc.
Instructiuni de protectie a muncii:
Solutia ignifuga este slab alcalina, similar solutiilor de soda de rufe. Se recomanda ca la manevrarea prelungita a acesteia sa se asigure protectia cu manusi de cauciuc. Se va evita contactul cu ochii. Produsul nu este toxic.
Termen de garantie solutie ignifuga: Garantia pentru solutia de ignifugare lemn este de 1 an de la data fabricatiei. Termenul de garantie pentru lemnul ignifugat este de 4 ani de la data efectuarii operatiei de ignifugare. Acesta este termenul maxim de garantie care se acorda unui produs de ignifugare conform normelor PSI.

S-ar putea să-ți placă și...